Regularisatie van stedenbouwkundige overtredingen

Inhoud
Regularisatie van stedenbouwkundige overtredingen (3u)

U heeft het ongetwijfeld al meegemaakt: u krijgt een pand in verkoop waarop een stedenbouwkundige overtreding of zelfs een dagvaarding of vonnis rust waardoor het pand moet aangepast of afgebroken worden. De gevolgen voor de waarde van het pand en dus ook voor uw onderhandelingspositie zijn dan niet gering.

Tijdens deze opleiding gaan we op zoek naar mogelijkheden om recente en tijdig door de overheid vastgestelde of ook minder recente stedenbouwkundige overtredingen te regulariseren. En we gaan op zoek naar andere oplossingen.

In sommige gevallen betekent een stedenbouwkundige of bouwovertreding een strafrechtelijke vervolging. Kan er dan nog geregulariseerd worden? Wat kan u uw klant in dat geval aanraden? Kan een herstelvordering bestreden worden? Staat de herstelvordering in verhouding tot de begane feiten? Wanneer zijn de feiten verjaard? Hoe kan uw klant ervoor zorgen dat zijn bouwovertreding uit het strafregister én het vergunningenregister geraakt?

Deze praktijkgerichte opleiding wordt gegeven aan de hand van cases en werd geüpdatet volgens de nieuw wetgeving Handhaving RO die sinds 1 maart 2018 van toepassing is. Ze wordt gegeven door de Handhavingscoördinator Ruimtelijke Ordening Midden-Limburg, Hugo De Cuyper.
WanneerBegint omEindigt omWaarDocent / Spreker
16/10/201814:3017:30LocatieHUGO DE CUYPER, Handhavingscoördinator Ruimtelijke Ordening Midden-Limburg
 PrijsBTW
Standaardtarief € 75 21%
Voordeeltarief CIB-leden € 60 21%
Totale uren:
3 u
BIV-erkende vormingsuren:
3 u
Deze opleiding wordt georganiseerd i.s.m. het Sociaal Fonds voor de Vastgoedsector. Bedienden en zaakvoerders die aan de voorwaarden voldoen, kunnen gratis deelnemen, maar moeten dan wel inschrijven door op de link van het Sociaal Fonds te klikken.

Privacy beleid | Cookie beleid | ORIS Webdesign & Drupal Development