Beëindiging onroerende zakelijke rechten (vruchtgebruik,…): fiscale aspecten en VLABEL

Inhoud
Beëindiging onroerende zakelijke rechten (vruchtgebruik,…): fiscale aspecten en VLABEL (3u)

In deze opleiding worden de onroerende zakelijke rechten (vruchtgebruik, erfpacht en opstal) van dichtbij bekeken. Naast een kort overzicht van de fiscale basiskenmerken van vruchtgebruik, opstal en erfpacht, ligt de focus hoofdzakelijk op de fiscale gevolgen van de (vroegtijdige) beëindiging van de onroerende zakelijke rechten en dit zowel op het vlak van de inkomstenbelastingen als de registratiebelasting.

U verneemt welke technieken toelaten om onroerend goed op een fiscaal vriendelijke wijze uit de vennootschapssfeer te onttrekken. Voorbeelden hiervan zijn de uitonverdeeldheidtreding, uitkoop van de blote eigendom of tréfonds, etc.

Als rode draad doorheen de opleiding wordt telkens de link gelegd naar de meest relevante beslissingen en standpunten van VLABEL m.b.t. deze problematiek.
WanneerBegint omEindigt omWaarDocent / Spreker
19/12/201814:0017:00LocatieBERND TIEBOUT, Cazimir advocaten
 PrijsBTW
Standaardtarief € 75 21%
Voordeeltarief CIB-leden € 60 21%
Totale uren:
3 u
BIV-erkende vormingsuren:
3 u
Deze opleiding wordt georganiseerd i.s.m. het Sociaal Fonds voor de Vastgoedsector. Bedienden en zaakvoerders die aan de voorwaarden voldoen, kunnen gratis deelnemen, maar moeten dan wel inschrijven door op de link van het Sociaal Fonds te klikken.

Privacy beleid | Cookie beleid | ORIS Webdesign & Drupal Development