Isoleren van daken en muren: mogelijkheden en beperkingen - do’s en don’ts

Inhoud
Isoleren van daken en muren: mogelijkheden en beperkingen - do’s en don’ts (3u)

Goed isoleren wordt steeds belangrijker. Bouwheren verkiezen immers om hun energieverbruik zoveel mogelijk te drukken. Een aantal wettelijke verplichtingen (dakisolatienorm, dubbleglasnorm, EPC+,…) onderstrepen het belang van een goede isolatie. Wat te verwachten van het renvovatiepact in dit kader? En een slecht geplaatste isolatie kan zorgen voor serieuze bouwschade. Tijd dus om extra aandacht te besteden aan “isolatie in deze praktijkgerichte opleiding.

Wat leert u in deze opleiding?
- We geven een beknopt overzicht van de relevante wetgeving
- U maakt kennis met begrippen als warmtetransport, warmteopslagcapaciteit, dampdiffusie, luchtstromen, ventilatie en de hiermee gepaard gaande problematiek bij bouw- en renovatieprojecten (o.a. koudebrugeffect bij bouwknopen en condensatieverschijnselen).
- U kent de basisprincipes van oordeelkundig isoleren, luchtdicht bouwen (gecontroleerd ventileren en vermijden van oververhitting) in het kader van de Vlaamse regelgeving en de doelstellingen van de overheid.
- U kan veelgebruikte isolatiematerialen onderscheiden en kent hun kenmerken.
- U kent het belang van lucht- en dampschermen.
- U maakt kennis met enkele nuttige isolatietechnieken die bij nieuwbouw of renovatie worden toegepast om grotere energie-efficiëntie en meer comfort te realiseren.
- U weet wat stedenbouwkundig toegelaten is en wat praktisch ook kan voor isolatie aan de buitenzijde
WanneerBegint omEindigt omWaarDocent / Spreker
23/01/201914:0017:00LocatieMARCUS PEETERS, docent Odisee Aalst
 PrijsBTW
Standaardtarief € 75 21%
Voordeeltarief CIB-leden € 60 21%
Totale uren:
3 u
BIV-erkende vormingsuren:
3 u
Deze opleiding wordt georganiseerd i.s.m. het Sociaal Fonds voor de Vastgoedsector. Bedienden en zaakvoerders die aan de voorwaarden voldoen, kunnen gratis deelnemen, maar moeten dan wel inschrijven door op de link van het Sociaal Fonds te klikken.

Privacy beleid | Cookie beleid | ORIS Webdesign & Drupal Development