Oorlog en vrede in vastgoedkantoren: gedwongen en vrijwillige overdracht van een kantoor

Inhoud
Oorlog en vrede in vastgoedkantoren: gedwongen en vrijwillige overdracht van een kantoor (3u)

Hoe komt men heelhuids uit interne conflicten binnen een vastgoedkantoor? En hoe laat u het beste een vastgoedkantoor over, ook als alles goed gaat?

In deze opleiding staan we eerst stil bij de samenwerkingsvormen waarin vastgoedmakelaars zich vandaag steeds meer organiseren, elk met hun voor- en nadelen en met bijzondere aandacht voor de recente wijzigingen (1 mei 2019) van het wetboek van vennootschappen dan voortaan WVV heet.

We bekijken hoe men het beste te werk gaat als men de samenwerking wenst stop te zetten omdat er conflicten zijn tussen de aandeelhouders in de vennootschap. Hoe geraakt men het beste uit deze patsituatie? En hoe kan u de aandelen dan waarderen?

Na de pauze gaan we in op het overlaten van een vastgoedkantoor met het oog op gewone opvolging. U krijgt een aantal juridische wenken en we bekijken hoe u in dat geval uw vastgoedkantoor correct waardeert. Kiest u voor de verkoop van het handelsfonds of voor de verkoop van de aandelen? En waarom? De pro’s en contra’s van elke structuur worden afgewogen.

In deze interactieve, praktijkgerichte sessie worden zowel het juridische als het fiscaal/financiële luik gebracht door twee specialisten die de materie elk vanuit hun specialisatie belichten.
WanneerBegint omEindigt omWaarDocent / Spreker
19/11/201914:0017:00LocatieGEERT LENSSENS, founding partner SQ Law &
PETER VERMEIREN, senior manager, transaction advisory services, Grant Thornton
 PrijsBTW
Standaardtarief € 85 21%
Voordeeltarief CIB-leden € 70 21%
Totale uren:
3 u
BIV-erkende vormingsuren:
3 u
Deze opleiding wordt georganiseerd i.s.m. het Sociaal Fonds voor de Vastgoedsector. Bedienden en zaakvoerders die aan de voorwaarden voldoen, kunnen gratis deelnemen, maar moeten dan wel inschrijven door op de link van het Sociaal Fonds te klikken.

Privacy beleid | Cookie beleid | ORIS Webdesign & Drupal Development