Assistentiewoningen in de praktijk van de vastgoedmakelaar en de vastgoedbeheerder

BIV erkende uren: 3u

Inhoud

Assistentiewoningen in de praktijk van de vastgoedmakelaar en de vastgoedbeheerder (3u)

De verkoop en doorverkoop van assistentiewoningen is een nichemarkt waar elke vastgoedmakelaar vandaag wel mee te maken krijgt. Door de coronacrisis en andere moeilijkheden binnen ouderzorg moeten sommige syndici hier vandaag in minder goed georganiseerde assistentiewoningen optreden als crisismanager. In dergelijke gevallen wordt er soms overwogen om de residentie om te vormen naar een regulier appartementsgebouw. Dit is doorgaans een ware uitdaging.  Wat met de inwonende bewoners? Wat met de BTW? Hoe gaat de omvorming naar reguliere appartementen concreet in het werk? Welke timing voorziet u? Welke goedkeuringen hebt u nodig? Welke stappen neemt u?

In deze opleiding brengen we eerst een juridisch kader van de materie om dit "zorg"-vastgoed goed te begrijpen. Er zijn immers ook heel goed draaiende groepen van assisntentiewoningen. Wat is het geheim van hun succes? We focussen op de praktische benadering van de voormelde situaties.

U krijgt een duidelijk inzicht in de rechten en plichten van de partijen en de unieke taak van de vastgoedmakelaar en syndicus in het hele verhaal.

We benaderen ook de praktijkvragen waarmee u als syndicus op algemene vergaderingen wordt geconfronteerd en bekijken hoe u de “spanningen” tussen eigenaars en beheersinstanties kan managen en aanpakken.

Doelstelling van de opleiding: het aanreiken van praktische oplossingen en tools waarmee u spanningen kan opvangen, ombuigen en uiteindelijk kan oplossen.

Komen aan bod in deze opleiding:

  • Algemeen juridisch kader van de materie
  • Hoe kan u als makelaar en syndicus de crisis rond sommige residenties van assistentiewoningen managen?
  • Hoe moet de omvorming van assistentiewoningen naar reguliere appartementen worden aangepakt?

Kortom: de volledige praktijk voor de vastgoedmakelaar en de syndicus m.b.t. de assistentiewoningen.

Doelgroepen

  • Vastgoedbemiddelaars
  • Vastgoedbeheerders
  • Bedienden
  • BIV-stagiairs

Planning

Gent
Maandag 15 Mei 2023 - 14u00 - 17u00
3u Yoeri Note
Docenten
Juridisch.jpg
juridisch

94 opleidingen

Anderen bekeken ook

Er is een fout opgetreden. Probeer de pagina te herladen en opnieuw te proberen. Reload 🗙