Er wordt momenteel gewerkt aan de website. Indien u problemen ervaart, laat het ons weten op n° 09 245 54 07 of via e-mail.

BIV erkende uren: 3u

Inhoud

De commissaris van de rekeningen: last of lust voor de werking van de syndicus (3u)

Het begrip “commissaris van de rekeningen” dat als controleorgaan van het financiële beleid van de syndicus werd ingevoerd in 2010, zou ondertussen al stevig ingeburgerd moeten zijn in de werking van de vereniging van mede-eigenaars.

De recente wetswijziging biedt elk gebouw, en dus ook elke VME, niet alleen de mogelijkheid om de functieomschrijving van de commissaris(sen) verder uit te werken maar ook om de betrokkenheid van de syndicus vast te leggen.

Hoe gaat u het best om met de controleopdracht en met de verslaggeving van de commissaris? En welke verantwoordelijkheid ligt er nu precies bij die commissaris die een controleopdracht uitvoert?

In deze opleiding wordt, vooral aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden, bekeken hoe de samenwerking tussen de verschillende organen van de VME kan worden geoptimaliseerd en hoe de commissaris daardoor ook voor u als syndicus veel eerder een “lust” dan een “last” (of tegenstrever) wordt.

Doelgroepen

  • Vastgoedbemiddelaars
  • Vastgoedbeheerders
  • Bedienden
  • BIV-stagiairs

Planning

Deze opleiding bestaat uit 1 cursusdeel:
  • Vrijdag 16 Okt. 2020 - 14u00 - 17u00
    Syntra Antwerpen en Vlaams-Brabant - Campus Leuven - Gele gebouw C achteraan de parking
    3u Jo Franco
Juridisch.jpg
juridisch

111 opleidingen

Docenten
Profile image of Jo Franco

Jo Franco
vastgoedexpert mede-eigendom

Anderen bekeken ook

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙