Het gebruik van Teams is de laatste maanden exponentieel de lucht in geschoten. Dat zal je ongetwijfeld ook wel gemerkt hebben in de werkomgeving. En hoewel de meesten onder jullie weten dat je met Teams kan videobellen, is er nog héél veel onbenut potentieel dat Teams jou en je team kan bieden. Ontdek het tijdens deze sessies, zowel voor beginners als gevorderden! 

Stel je voor; je bent op de baan, gaat van klant naar klant. Maar je bent belangrijke papieren vergeten! Met Teams zit je nooit in de problemen; even inloggen in de cloud en voilà! In deze opleidingen leer je door middel van praktische oefeningen wat Teams voor jouw organisatie kan betekenen en hoe je dit op een efficiënte wijze inzet. 

Efficiënt samenwerken en vergaderen

Teams is gemaakt speciaal voor collega’s met als doel de communicatie en het samenwerken gemakkelijker te maken. Door de coronapandemie is het gebruik hiervan exponentieel de lucht in geschoten, maar we merken dat er toch nog heel wat nuttige zaken binnen Teams niet benut worden. Wist je bijvoorbeeld dat je ook heel gemakkelijk externen kan uitnodigen om samen te werken binnen een team? Of dat je heel wat applicaties met Teams kan integreren? 

Als makelaar werk je bijvoorbeeld vaak aan verschillende projecten tegelijkertijd en dat ook nog eens samen met externe partners zoals een architect, een aannemer, enz. Je moet bestanden delen, bewerken, opnieuw doorsturen, samen vergaderen en voor bepaalde tijd heel nauw samenwerken. Je maakt dus even een team aan, nodigt alle partners van dat project uit, bewaart daar alle nodige documenten (die je bovendien live samen kan bewerken) en plant van daaruit enkele virtuele vergaderingen. 

Onze basisopleiding zal hierop focussen. Je leert op de juiste manier een gesprek starten in een kanaal, mensen uitnodigen om aan een gesprek deel te nemen, een één-op-één gesprek starten, bestanden toevoegen aan Teams en delen met mensen, apps toevoegen, enz.

Teams inrichten als beheerder

Binnen Teams heb je verschillende rollen; beheerder, eigenaar, lid, gast… De opleiding voor gevorderden is niet zozeer gericht op de eindgebruiker of teamlid, maar eerder op de Teamsbeheerder of zaakvoerder en is ook iets uitgebreider dan de opleiding voor beginners. Er wordt eerder gekeken naar het beleid rond Teamsgebruik binnen de organisatie of ‘Team Governance’. 

In deze opleiding leer je door middel van praktische oefeningen hoe je een Team opzet en krijg je veel praktische, onmisbare tips voor efficiënt werken met Teams op lange termijn. Daarbij horen ook andere apps die je in Teams kan integreren en die de samenwerking bevorderen. 

Zo leer je o.a. hoe je teams moet aanmaken en beheren, hoe je kanalen kan beheren, instellen en herstellen, hoe je een kanaal overzichtelijk houdt, hoe je kan vergaderen met externen, hoe je een gesprek kan starten over een bestand, hoe je bestanden kan delen of uitchecken en de versiegeschiedenis, hoe je bestanden het meest efficiënt kan organiseren, enzovoort. Er is heel veel mogelijk waardoor het gevaar schuilt dat je door het bos de bomen niet meer kan zien. 

Basis: efficiënt samenwerken en vergaderen met teams 

  • Webinar: 8 november, 10u-13u
  • Webinar: 14 december, 9u-12u 
     

Gevorderden: ms teams inrichten als beheerder en handige apps gebruiken

  • Webinar: 17 november, 10u-13u 


Meer info en inschrijven.